Real Madrid mästare efter Vinicius hattrick

– Vi måste be supportrarna om ursäkt, säger Xavi.

När matchklockan stod på tio hade huvudstadsklubben redan slagit till två gånger.

Barcelona ställde backlinjen högt – och Real Madrids brasseduo längst fram löpte in bakom den.

Först frispelade Jude Bellingham Vini Junior som rundade burväktaren och öppnade målskyttet.

Tre minuter senare fick landsmannen Rodrygo bollen i djupet, innan han gav Vinicius öppet mål till 2–0.

Hattrick på halvtimme

Robert Lewandowski hann sticka emellan med ett volleymål, men det hjälpte föga.

Vinicius fullbordade sitt hattrick från straffpunkten. Brassen gjorde sina tre mål inom loppet av 32 minuter.

I andra halvlek fastställde Rodrygo slutresultatet till 4–1. Därefter blev Ronald Araujo utvisad innan domaren tyckte att Barça fått lida tillräckligt.

Han blåste av på 90 minuter blankt.

Sämst på 70 år

Det är fjärde förlusten i El Clásico för Xavi det senaste året. Det är flest av alla Barça-tränare på 70 år.

– I dag saknade vi allt. Jag ber om ursäkt till fansen, men vi kommer tillbaka, säger Xavi.

33-årige Nacho har tillbringat hela karriären i ”Los Blancos”.

– Jag ska lyfta min första trofé som Real Madrids kapten. Jag har gåshud, säger han.

Titeln är klubbens 13:e i turneringen. En färre än Barcelona.