Då säkrade Bayern München titeln – efter ett avgörande i den 89:e minuten.

Det var dukat för fest på Signal Iduna Park.

Dortmund behövde ”bara” besegra avhängda Mainz för att bryta Bayern Münchens tio år långa dominans och ta sin första ligatitel på elva år.

Det visade sig vara lättare sagt än gjort...

Kollaps direkt

Första halvlek blev en ren och skär mardröm för Dortmund som hamnade i 0–1-underläge, brände straff och sedan fick se gästerna dubbla sin ledning.

Kort efter straffmissen vädjade Dortmund om en till straff då Raphael Guerreiro blev sänkt bakifrån, men domarteamet släppte den.

”De sitter nog och dricker snaps i VAR-bussen”, skrev norske experten Lars Tjærnås på Twitter.

Galet drama

Dortmund är normalt sett urstarkt på hemmaplan och detta var blott fjärde gången de senaste sex åren som de låg under med 0–2 i paus.

Uppförsbacken blev också för brant och de lyckades inte vända matchen, men de såg länge ut att räddas av ett oväntat Bayern München-fiasko.

Rivalen ledde planenligt sin match mot Köln men släppte in 1–1 på straff i den 81:a minuten.

Men dramat var inte över.

För i den 89:e minuten skickade 20-årige Jamal Musiala in 2–1 till Bayern München som därmed snuvar Borussia Dortmund på titeln.

Att Dortmund gjorde 2–2 på tilläggstid förändrade ingenting, mer än att lagen slutade på samma antal poäng. Men Bayerns målskillnad var bättre.

Detta var Bayern Münchens elfte (!) raka ligatitel.