Hjälte tre minuter efter sitt inhopp

Italien vann mot Argentina

Publicerad 2023-07-24

Sverige var på väg att bevittna ett drömresultat.

Sedan klev den bänkade stjärnan Cristiana Girelli fram för Italien och nickade hem tre poäng mot Argentina.

– Hon betyder mycket, säger förbundskaptenen Milena Bertolini.

Italien är Sveriges på förhand största hot om segern i VM-grupp G men laget hade stora problem med att vinna mot Argentina inför 30 889 åskådare på Eden Park i Auckland.

I den 87:e minuten kom avgörandet när Lisa Boattin slog ett inlägg till Cristiana Girelli.

Juventus-stjärnan satt länge på bänken men blev matchhjälte när hon lobbnickade över målvakten Vanina Correa bara tre minuter efter sitt inhopp.

Möter Sverige

Girelli fick priset som matchens lirare trots att hon bara spelade en kvart, tilläggstiden inräknad.

– Hon betyder mycket för det här laget. Nu ska vi njuta av segern, säger förbundskaptenen Milena Bertolini efter matchen.

Italien vann med 1–0 och kampen om gruppsegern är nu helt öppen. Sverige ställs mot Italien i sin andra VM-match den 29 juli.

– Vi är väldigt glada eftersom vi visste hur viktigt det var att inleda bra. Det var väldigt tufft men vi förtjänade segern, säger Milena Bertolini.