Detta i en match som Janne Andersson fick avsluta på läktaren – efter att han i ilska dunkat igen grinden upp till läktaren.

Men efter den lyckosamma säsongsinledningen har laget sjunkit som en sten i den allsvenska tabellen.

Laget har inte vunnit en match sedan den 24 april borta mot Djurgården. Därefter hade laget spelat åtta raka matcher utan att vinna.

Andersson irriterad

I kväll, hemma mot Kalmar, utökades den sviten till nio matcher.

Att frustrationen börjar spridas i laget märktes. Framför allt på tränaren Janne Andersson. Efter 68 minuter fick domaren Johan Hamlin nog och visade upp Andersson på läktaren.

– Vi åker på två horribla gula kort som gör att vi får avstängningar i nästa match, det är oerhört tungt, säger Andersson till Canal Plus efter matchen.

Det uppskattade inte Norrköpings-tränaren. På väg upp slängde han ilsket stenhårt igen grinddörren, och på ansiktsuttrycket syntes det tydligt hur arg han var.

– Jag tror att det är 10–1 i frisparkar till dem när jag blir irriterad, säger Andersson.

– Men jag ska inte bli så arg.

Bra räddningar

Matchen slutade till slut 2–1 till Kalmar, trots att Norrköping fick en kanonstart då Astrit Ajdarevic redan innan klockan hade passerat 15 minuter vackert gjort 1–0 till hemmalaget.

Men Kalmar vände alltså genom mål av Kristoffer Fagercrantz och Ricardo Santos och vann till slut med 2–1.

Norrköping gjorde dock sitt bästa för att kvittera och hade flera bra chanser, men målvakten Etrit Berisha stod för några riktigt bra räddningar i KFF-målet.

– Det är nästan lite synd om oss nu. Vi var tillräckligt bra för att vinna, säger Janne Andersson till Canal Plus.

Resultatet gör att Kalmar är ny trea i tabellen.

– Vi får vara riktigt nöjda att vi lyckas reda ut det, säger Tobias Carlsson.