Juventus slog Chievo – efter två röda kort

Publicerad 2018-01-27

Juventus hade svårt att få hål på Chievo.

Men efter två utvisningar för Chievo kom till slut målen för den regerande mästaren som vann med 2–0.

Lite drygt halvvägs in i årets Serie A-säsong har Napoli och Juventus ryckt ifrån övriga lag i toppen av tabellen.

Inför lördagens två matcher i den 22:a omgången hade Juventus chansen att åtminstone tillfälligt gå förbi Napoli.

Den chansen tog man, men det satt långt inne. Det krävdes att Chievo fick två spelare utvisade innan Juventus lyckades få bollen i mål.

Samuel Bastien drog på sig två gula kort inom loppet av två minuter i den första halvleken, och efter en timmes spel drog Fabrizio Cacciatore på sig ett rött kort direkt sedan han gestikulerat på ett hånfullt sätt mot domaren.

Upp i serieledning

Då kunde inte Juventus undvika att ta ledningen.

I den 67:e minuten spelade Federico Bernardeschi snett inåt bakåt till Sami Khedira som med ett stenhårt och pressat skott fixade 1–0.

Strax före full tid nickade sedan Gonzalo Higuain in 2–0 som också blev slutresultatet.

– Det var svårt eftersom Chievo försvarade sig bra, men uppenbarligen blev det enklare efter att de blivit nio man. Vi höll nollan, tog tre poäng på bortaplan och är nöjda med det, säger Juve-tränaren Massimiliano Allegri efter matchen.

Napoli möter Bologna på hemmaplan under söndagen och kan då ta över serieledningen igen. Juventus leder just nu med två poäng.