PSG sumpade chansen att bli mästare

Publicerad 2018-04-06

Paris Saint-Germain hade möjligheten att få titulera sig franska mästare i helgen, om resultaten i övriga matcher gick rätt väg.

Men mot Saint-Étienne gick det inte riktigt som beräknat.

Ligaledarna kryssade och får därmed vänta på att lägga vantarna på pokalen.

Ligue 1 kunde ha avgjorts i helgen.

Om Paris Saint-Germain vann mot Saint-Étienne samtidigt som Monaco förlorade hemma mot Nantes hade huvudstadsklubben blivit mästare i kavaj under lördagen.

Men så blev det inte.

Ett uddlöst PSG låg länge under – men fick turligt med sig 1–1 i slutminuterna efter ett självmål av Mathieu Debuchy.

Sen kvittering

Samme Debuchy hade tidigare i matchen serverat Remy Cabella ett inlägg som ledde till 1–0 för Saint-Étienne.

Cabella – som är utlånad från Marseille – missade sedan en straff 14 minuter senare. Straffen tillkom då mittbacken Presnel Kimpembe rev ner hemmalagets Romain Hamouma.

Tio minuter senare åkte Kimpembe ut efter att ha fått sitt andra gula kort. Utvisningen såg länge ut att bli förödande för PSG, men i 92:a minuten kom kvitteringen.

Ett inlägg från belgaren Thomas Meunier landade på Mathieu Debuchys lår – och styrdes in i mål.

– Nej, nej, nej skriker hela arenan. 38 000 blir blåsta på konfekten i den 92:a minuten. Vilken besvikelse, säger Lars Sandberg i Viasats sändning.

1–1 innebär att Ligue 1 fortfarande lever, rent matematiskt.