Förbannelsen är bruten.

I kväll tog Inter sin första derbyseger på fyra år mot Milan.

Adriano nickade in 3–2 – i den 93:e minuten.

– Vi förtjänade att vinna, säger brassen.

Kvällens heta derby på San Siro började med en straffsparkshistoria. Inter fick förmånen att slå den första och Adriano gjorde inget misstag. Inte heller Andrij Sjevtjenko när Milan kompenserades av domaren senare i den första halvleken.

Obafemi Martins satte Inter i förarsätet sedan han tryckt in returen Dida släppte på Adrianos hårda och välplacerade frispark.

Sju minuter från full tid var Milan ifatt. Jaap Stam nådde högst, höll undan för Adriano och Dejan Stankovic och nickade in 2–2.

Men Inter fick sista ordet. Milans sviktande försvar klarade inte att stå emot när Adriano nickade in 3–2 i 93:e minuten och skänkte Inter dess första derbyseger på fyra år.

Det betyder att Milan nu är elva poäng efter Juventus.

– Vi förtjänade att vinna...nu måste vi försöka att jaga ifatt Juventus, men det kommer att bli svårt, säger Adriano till nyhetsbyrån AP.