Här är målet som ger Örgryte hopp igen

Uppdaterad 2018-08-03 | Publicerad 2009-08-31

Alvaro Santos hjälte när han ordnade 2–1-segern mot BP

Embryot till något bragdartat är sått: I kväll besegrades Brommapojkarna på bortaplan med 2–1 – och nu har ÖIS bara två poäng upp till nästjumbon Djurgården. ÖIS har inte gett upp hoppet om att överleva allsvenskan.

Att Örgryte IS under nye tränaren Åge Hareide är ett helt annat lag är ingen hemlighet. Men nu syns det svart på vitt i den allsvenska tabellen. ÖIS är med i matchen igen om ett nytt allsvenskt kontrakt efter 2–1 mot BP på Grimsta IP på måndagkvällen.

Anfallsveteranerna frälste ÖIS

Efter 43 minuter petade Marcus Allbäck in 1–0. I andra halvlek tvingades han linkande utgå efter att ha tagits hårt av BP:s Richard Henriksson. Hemmalaget kvitterade efter 58 minuter genom Dalil Benyahia, som förvaltade Imad Chhades fina framspel.

Öis känner vittring

Alvaro Santos var den som bytte av Allbäck. Och det var Santos som skulle bli Öis hjälte när han efter 85 minuter nickade in segermålet på Björn Anklevs fina inlägg. Stor glädje utbröt bland Åge Hareide och resten av Öis-bänken. Nu har laget endast två poäng upp till nästjumbon Djurgården. En spännande höst väntar.