Real föll tungt efter Castellanos show

Madrid förnedrat av Girona i La Liga

Uppdaterad 2023-04-26 | Publicerad 2023-04-25

Real Madrid föll blytungt borta mot nykomlingen Girona.

En bit in i den andra halvleken satte Valentin Castellanos sitt och hemmalagets fjärde (!) mål för kvällen.

Matchen slutade 4–2.

Marängerna, utan stjärnorna Thibaut Courtois och Karim Benzema på planen, fick en mardrömsstart då Girona tog ledningen redan efter tolv minuter.

Då presenterade sig nämligen argentinaren Valentin Castellanos för första men absolut inte sista gången för kvällen, när han nickade in 1–0 från nära håll.

Fyramålsskytt mot Real Madrid

Tolv minuter senare höll sig 24-åringen framme igen. Den här gången sprang han sig fri i djupled innan han skickade in 2-0.

Kort före halvtidsvilan gav Vinicius Junior gästerna lite kontakt genom att nicka in en reducering. Men det nytända hoppet skulle släckas omgående i upptakten av den andra halvleken när Girona satte 3–1.

Valentin Castellanos.

Än en gång var det Castellanos som målade – och därmed var hattricket fullbordat. Hans första i La Liga-sammanhang.

Och som inte det vore nog gjorde även Girona-anfallaren 4–1 (!) efter 62 minuters spel.

Knappt tio minuter senare byttes fyramålsskytten ut inför hemmapublikens stående ovationer.

Matchen slutade till slut 4–2 efter ett mål av Lucas Vázquez i slutminuterna.

Real har nu hela 11 poäng upp till serieledande Barcelona, som dessutom har en match mindre spelad.