Status quo i toppstriden

Uppdaterad 2018-08-07 | Publicerad 2008-10-29

Fortsatt fördel KFF

Seger för Kalmar FF. Seger för Elfsborg. Status quo i den allsvenska toppstriden, men efter Kalmar FF:s 3–1 på Gefle är det där SM-guldet ännu närmare.

Elfsborg gjorde vad de skulle. Det blev en knapp, men ändå klar 1–0-seger hemma mot Djurgården efter att James Keene gjort matchens enda mål i fritt läge med Pa Dembo Tourray bara fyra minuter in på den andra halvleken. Då hade Elfsborg dominerat spelet i den första halvleken utan att för den sakens skull hitta målet.

– Jag tycker att det fungerar rätt bra. Vi har fått igång passningsspelet. Men det blir bara halvfarligt, sa Lasse Nilsson efter den första halvleken till Canal Plus.

Kuivasto nära

Tränaren Magnus Haglund efterlyste mer spel i djupled och det var så Keene gjorde målet sedan Nilsson nickat fram bollen till den iskalle Keene som chippade in bollen. Djurgården hade inte mycket av spelet eller chanserna i matchen. I slutminuterna fick gästerna ett visst tryck och Toni Kuivasto var oerhört nära att kvittera. Elfsborg lyckades hålla undan och det var nödvändigt. För Kalmar FF vann som väntat hemma mot Gefle.

Men det blev ingen lätt match. KFF var visserligen det klart bästa laget, men det var först när Viktor Elm drog in en fantastisk frispark som de fick hål på gästerna. Gefles kvittering med tio minuter kvar av första halvlek chockade hemmalaget. Tränaren Nanne Bergstrand bytte och ändrade om i laget för att få fart under fötterna.

Fem plusmål

KFF jobbade metodiskt på och med en kvart kvar avgjorde Patrik Ingelsten med två mål, nummer 17 och 18 för säsongen. Det första var ett slumpmål när bollen mer eller mindre träffade skyttekungen i bröstet och gick in i mål sedan Mattias Hugosson inte fått undan bollen. Strax efter kom avgörande 3–1. Kalmar ställde om snabbt och på en crossboll drog Ingelsten till på volley och via Andreas Dahlén gick bollen i mål.

Kvällens resultat innebär att Kalmar FF fortfarande leder allsvenskan tre poäng före Elfsborg. Nu med två matcher kvar att spela. Laget har dessutom fem plusmål ner på Elfsborg. Mål som kan bli oerhört avgörande när allt ska avgöras.