Publicerad 2017-11-18

Det första Madridderbyt på Metropolitano blev ingen målfest.

Varken Atletico eller Real hittade nätet i mötet som slutade 0–0.

Därmed jublas det säkert i Barcelona, som nu kopplar grepp om tabellen.

Eftersom Barcelona besegrade Leganes med 3–0 tidigare under lördagen hade både Real och Atletico extra mycket press på sig inför Madridderbyt.

Mötet på nya arenan Metropolitano blev... Ganska avslaget.

Angel Correa fick det första fina läget i matchen när han sköt strax utanför den högra stolpen efter omkring fyra spelade minuter.

Sparsamt med chanser

Även Real Madrids Toni Kroos hade bud på mål i den första halvleken. Tysken tog emot en passning från Cristiano Ronaldo och drog på ett skott som också smet utanför målet.

Annars var det sparsamt med möjligheter matchen igenom. Det var först i slutet av den andra halvleken som det hettade till: vid ett tillfälle skrek Atletico-spelarna på straff när de ansåg att Ronaldo tagit bollen med armen inne i boxen. Reprisbilderna visade att domaren gjorde rätt som friade.

De sista minuterna var det chanser åt båda håll. Både Kroos och Ronaldo fick ypperliga möjligheter i slutet av matchen men målen uteblev.

Därmed utökar Barcelona avståndet ner till storklubbarna. Katalanerna leder tabellen på 34 poäng, sju poäng före tvåan Valencia och hela tio poäng före Real.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se