I fjol bad Hammarby om ursäkt efter en förlust mot Ljungskile.

I dag föll ”Bajen” hemma mot LSK igen.

Andreas Ljunggren-Eriksson gjorde matchens enda mål på frispark.

Två vinster, två oavgjorda och två förluster.

Trots att Hammarby hänger med skapligt i toppen av superettan är hemmastatistiken allt annat än smickrande: av totalt 21 poäng är endast åtta inspelade på Söderstadion.

På lördagen förlorade Hammarby med 0-1 mot Ljungskile, ett lag som blivit något av en "bogey team" för Bajen.

Efter 1-3-förlusten i fjol gick Hammarby ut med en ursäkt till fansen på den officiella hemsidan.

Matchens enda mål kom när vänstermittfältaren Andreas Ljunggren-Eriksson visade prov på härlig känsla när han med slog en över-muren-dyk-frispark precis just innan halvtidsvila.

Räddade Dahls straff

I den 67:e minuten fick Hammarby sin stora chans att kvittera när laget fick straff sedan Max Forsberg kapats i straffområdet av Patrick Hopkins. Men Ljungskiles målvakt Magnus Berglöf läste Andreas Dahls skott och kunde rädda nere vid den vänstra stolpen.

Även efter straffmissen hade Hammarby mängder av chanser att kvittera, men Magnus Berglöf stod i vägen för precis allt. Bland annat räddade han en Christophe Lallet-nick från bara någon meter när det återstod fem minuter.