Hysén matchvinnare för Blåvitt

Uppdaterad 2018-08-03 | Publicerad 2009-08-09

Tobias Hysén blev stor matchhjälte i derbyt mot Örgryte. Blåvittanfallaren nickade in både 2–1 i 90:e minuten, och kvitteringen.

– Alltid skönt att göra mål, säger han till PPV.

IFK Göteborg

Framnickad av Hannes Stiller kunde Hysén forcera in 2–1 via sitt andra nickmål i Göteborgsderbyt. Med två mål i eftermiddag drygar Hysén ut sin ledning i skytteligan. Han är nu uppe i elva fullträffar.

Korrekt dömt

Hysén nickade in 1–1 i 53:e minuten i vad Öis-lägret menade var ett offsideläge. Reprisen gav dock vid hand att målet var korrekt dömt. Hysén befann sig på rätt sida ÖIS-försvaret när han mötte Bjarnasons inlägg med pannan. Sportbladet Zoom visar att Hysén hade 1,45 meter till godo på sista gubbe.

Kraftfullt ryck

Matchen var en kvart gammal när Örgrytes Alex lurade Blåvitts offsidefälla och kontrade in 1–0. Med ett kraftfullt ryck lämnade han försvararna bakom sig. Ensam med Kim Christensen rullade Alex in bollen till höger om målvakten.

Efter baklängesmålet flyttade IFK Göteborg fram positionerna allt mer. Halvsvaga avslut varvat med en storspelande Bengt Andersson gjorde att 1–0 fortfarande stod sig efter 45 minuter.

I skuggan av Madonna

Derbyt spelades i skuggan av världsstjärnan Madonnas konserter. Som helhet det bjöds även på hyfsad underhållning på Gamla Ullevi, inte minst de sista 45 minuterna.

– Vi gör en fantastiskt bra andra halvlek, säger Blåvitt-tränaren Jonas Olsson i PPV.

I och med segern går Blåvitt upp i tillfällig serieledning.

Skriande behov

För Örgryte blev nederlaget smärtsamt. Öis hade som sagt 1–0 i halvtid och hade laget hållit undan i slutet hade den positiva trenden utökats till fem raka matcher utan förlust.