Jagne frälste AIK på Grimsta

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-04-20

Det enda jag tänkte var ”in med den”.

Matchklockan visade två minuters stopptid och allt talade för oavgjort. Då dök Saihou Jagne upp i som gubben i lådan – och skickade in segermålet.

– Det enda jag tänkte var ”in med den”, säger inhopparen.

Han har bara gjort sex allsvenska matcher från start. Men som inhoppare har han visat sin kapacitet gång på gång. Och när derbyt såg ut att sluta med en poäng åt vardera lag högg Saihou Jagne till. Anfallaren tvekade aldrig när bollen damp ner i straffområdet Ivan Obolos nernickning.

– Jag visste att Obolo skulle nicka ner den till mig. Det enda jag tänkte var ”in med den”.

Jagne klippte till på halvvolley med vänstern och bollen gick in under Kristoffer Nordfeldt i BP-målet.

– Det var underbart att se den gå in och alla fans bakom mål som jublar.

En annan AIK-hjälte i den svängiga matchen var en 18-årig debutant. Viktor Lundberg spelade från start på högermittfältet – och tackade för förtroendet genom att skjuta 1-0 efter två minuter.

– Jag har spelat i AIK sen jag var liten. Och så får jag en sån här start. Det kunde man inte ens drömma om.