Här chockas Dif – av Gais

Uppdaterad 2018-08-03 | Publicerad 2009-08-24

Nya bakslag för Dif: – Jonson skadad – Gais ryckte ifrån

Sex raka förluster, 320 minuter utan mål och lagets hjärta Mattias Jonson är skadad. Dessutom tog Gais en trepoängare i går och drog i från i botten. Läget kunde vara ljusare för Djurgården.

– Det är klart det inte är jättebra, säger backen Patrik Haginge.

IFK Göteborg

Redan efter vårsäsongen var Djurgården i gungning. Zoran Lukic hoppade av sitt tränaruppdrag och lämnade Andrée Jeglertz ensam. Sedan dess har Djurgården bara tagit en seger på sju omgångar, klart sämst i allsvenskan. Efter Gais seger mot Helsingborg i går är det nu fem poäng upp både till Hammarby och till Gais som ligger på platserna närmast ovanför.

”Inte alls bra”

– Ja, nu är vi ju ännu längre ifrån. Det är inte alls bra, säger Patrik Haginge.

Hur är stämningen i laget?

– Det är okej, vi har jobbat på den här veckan. Eller, det är klart det inte är jättebra. Vi ligger ju ganska dåligt till.

Inför kvällens möte med IFK Göteborg är formen helt i botten. Framförallt är det målskyttet som har stannat upp totalt. Det senaste målet gjordes borta mot Elfsborg för en månad sedan. Sedan dess har Djurgården spelat 320 minuter utan att göra mål.

Borta några veckor

I kväll är rutinerade Mattias Jonson skadad, han beräknas vara borta ytterligare några veckor. Och i försvaret saknas avstängda Markus Johannesson.

I matchen i Göteborg i våras blev Djurgården fullständigt utspelade. Dif krossades med hela 6–0. Men det är en helt annan match nu, menar Haginge:

– Nu har vi hemmaplan, det är en stor fördel. Och sen var det lite tillfälligheter också.