Stabil Dif-seger mot Jönköping

Publicerad 2013-03-10

Rycker i toppen av sin Svenska cup-grupp

Djurgården har kopplat ett järngrepp om förstaplatsen i sin Svenska cupen-grupp.

Stockholmarna hade inga större problem mot Jönköping Södra på Grimsta och vann med 3-1.

– Nu har vi det läge vi vill ha, säger tränaren Magnus Perhsson till Sportbladet.

Djurgården kom fyllda av självförtroende efter 3-0-segern mot Umeå i första gruppspelsmatchen i Svenska cupen.

Men mot superettan-laget Jönköping Södra hade stockholmarna en tuffare resa mot tre poäng.

Första halvlek var jämn och Djurgården hade svårt mot ett kompakt Jönköpings-lag.

Hemmalaget var dock nära att få en riktig drömstart redan i första spelminuten – men Luis Solingnacs mål dömdes bort efter en offsidevinkning.

Farliga Jönköpingslägen

Gästerna Jönköping skapade en del farliga lägen – men hade förtvivlat svårt att förvalta sina chanser framför Djurgårdens målvakt Kenneth Höie.

I andra halvek kom Djurgården ut som ett nytt lag och visade att det skiljer en division klubbarna emellan.

Hemvändaren Andreas Johansson inledde målskyttet när han pangade in 1-0 i 51:a minuten.

Därefter presenterade sig Luis Solignac för sina nya hemmafans när han gjorde sitt första tävlingsmål för Djurgården.

Erton fastställde slutresultatet

Peter Nymann och Simon Tibblings förarbete till argentinarens mål höll hög klass och Solingnac kunde enkelt peta in bollen bakom Jönköpings målvakt.

Djurgårdens skyttekung Erton Fejzullahu fastställde sedan resulatet till 3-1 i matchens 79:e minut med en läcker chip.

– Vi lyfter oss i andra halvlek. I första hade vi problem, både defensivt och offensivt, men jag tycker vi rättar till det till andra, säger tränaren Magnus Pehrsson till Sportbladet.

– Att göra tre mål på en halvlek är man alltid nöjd med.

Efter Umeås skrällseger mot Åtvidaberg tidigare under dagen har nu Djurgården kopplat ett rejält grepp om förstaplatsen i grupp 8.

– Vi har det läge vi vill ha. Det är skönt att vi kunde greja det på egen hand också. Nu räcker det med ett kryss, vi kan ju till och med ha råd att förlora, säger Perhsson.