Rasar efter scenerna: ”Är en skandal”

Bilderna väcker ilska – Montpellier sågas: ”Oacceptabelt”

Publicerad 2018-12-05

Lille-målvakten Mike Maignan fick påsar med jordnötter kastade mot sig och valde att spela ut bollen.

Då tog Montpellier en ny boll – och försökte göra mål.

– Det är en skandal, säger förre PSG-spelaren Jérôme Rothen.

Franska Lille mötte Montpellier i ligan på tisdagen.

Lille vann toppmötet på bortaplan med 1–0 efter att Nicolas Pepe avgjort redan i den sjätte minuten och därmed klättrade Lille upp på andraplats i tabellen efter PSG.

Men snacket efter matchen har handlat om något annat.

Tumult bland spelarna

Med tio minuter kvar av matchen blev Lille-målvakten Mike Maignan, 23, hånad. Han fick påsar med jordnötter kastade mot sig från läktaren. Fransmannen tycktes bli träffad och valde att spela ut bollen över sidlinjen för att stoppa spelet.

Då tog Montpellier chansen.

Samtidigt som Maignans boll rullade mot sidlinjen satte hemmalaget i gång en ny boll och försökte göra mål. Målvakten rusade för att rädda och tog ett skott och även om situationen vinkades av för offside utbröt tumult bland spelarna, där domaren Mikael Lesage fick skilja lagen åt.

Händelsen har väckt starka reaktioner i Frankrike.

”Oacceptabelt”

– Det är oacceptabelt att sätta i gång spelet i det läget. Det är inte rent spel, det är en skandal, säger förre PSG-spelaren Jérôme Rothen, numera expert, till RMC.

Även Lille-tränaren Christophe Galtier var irriterad.

– Det är oförklarligt. Självklart vill alla vinna, men det där är långt ifrån rent spel, säger han.

Skandalscener i matchen Lille-Montpeiller efter att mplvakten Mike Maignan fått en påsar med jordnötter kastade på sig.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se