Napoli sköt tillfälligt upp Juves titelfirande

Publicerad 2019-04-07

1–1 för Napoli mot Genoa sköt tillfälligt upp Juventus guldfirande.

Juve lär i stället säkra scudetton för åttonde säsongen i följd nästa lördag.

Juventus gjorde sin plikt under lördagskvällen när de vände 0–1-underläge hemma mot Milan till 2–1-seger efter mål av Paulo Dybala och Moise Kean.

Juvesegern innebar att en förlust för Napoli under söndagskvällen skulle säkra scudetton för den Gamla damen med stort poängförsprång och bättre inbördes möten.

Men Dries Mertens gjorde 1–0 (34) hemma på San Paolo mot Genoa och det innebar att Juve kunde vänta med att kyla champagnen.

Fick rött kort

Genoas Darko Lazovic gav nytt hopp till Juventus om segerfirande med hela sju omgångar kvar att spela genom sin kvittering till 1–1 mot Napoli på tilläggstid av första halvlek.

Trots en man mer på planen efter att Genoas Stefano Sturaro fått rött kort efter 28 minuter lyckades inte hemmalaget Napoli få till ett segermål bakom storspelande Genoamålvakten Ioanu Radu.

1–1-resultatet innebär att Juventus, trots 20 poängs försprång (!), tillfälligt får skjuta upp guldfirandet.

Tar Turinlaget en poäng borta mot SPAL på lördag så säkrar Juventus ligatiteln för åttonde året i rad.

Alla matcher i Serie A och La Liga sänds på strivesport.com (79 kr/månaden)