Publicerad 2013-07-18

Räddade 0-2 till 2-2 – i Prag

Makondele svarade för 2-2-målet.

Häcken stod för en rejäl skräll nere i Prag.

Hisingsgänget hämtade upp ett tvåmålsunderläge på åtta minuter och har nu stora chanser att gå vidare i Europa League-kvalet.

Det såg ut att bli en tuff hemresa till Hisingen för Häcken.

I den 66:e minuten gjorde tjeckiske landslagsmannen David Lafata 2-0 för Sparta Prag – då vände allt.

Peter Gerhardssons gäng hade varit utspelat men genom Nasiru Mohammed, som tunnlade den tjeckiske målvakten, återfick man hoppet. 2-1.

Makondeles halvvolley frälste

Bara åtta minuter senare drog René Makondele till på halvvolley – och via en Spartaspelares styrning stod det plötsligt 2-2.

Häckenspelarna rusade ifatt poängkungen i ett vilt firande.

En kvart senare blåste domaren av och nu har man en utmärkt chans att gå vidare i Europa League-kvalet.

0-0 eller 1-1 räcker.

Gefle överkörda

Samtidigt blev Gefle överkörda på Cypern.

Det annars så försvarstäta laget drog på sig en 3-0-förlust och kommer att ha svårt att vända det i returen på Strömvallen.