Det är inte bara Patrik Ingelsten som kan näta i Kalmar.

I dag presenterade sig nigerianen Abiola Dauda, 20 – med ett drömmål.

Inhopparen satte 5–1-målet när Kalmar krossade Djurgården.

Inledningen på Fredriksskans blev fartfylld – med tre mål första kvarten.

Cesar Santin vände ut och in på Kebba Ceesay och lyfte en boll mot bortre krysset. Försvararen Jan Tauer försökte nickrensa, men bollen gick i stället i nättaket.

Ingelstens åttonde mål

Djurgården kvitterade visserligen omgående då Jones Kusi Arare rullade in 1–1 via stolpen, men Patrik Ingelsten såg snabbt till att Kalmar återtog ledningen.

Allsvenskans hetaste målskytt mötte Rasmus Elms känsliga inlägg med pannan och nickade in sitt åttonde mål för säsongen.

– Vi utnyttjar vår snabbhet. De fick en chans och gjorde mål på den, i övrigt tycker jag inte att de hade någonting. Vi har bud på två, tre mål till, sa Ingelsten till TV4 i pausen.

De målen kom efter paus. Efter att Sebastian Rajalakso visats ut (se annan artikel) rasade Djurgårdens spel ihop.

Drömmål av Dauda

Viktor Elm utökade till 3–1 på en känsligt slagen frispark och brodern David Elm nickade in 4–1 på hörna.

Sedan, i fjärde stopptidsminuten, var det Abiola Daudas tur att presentera sig för publiken på Fredriksskans.

Dauda, som bara varit på planen i åtta minuter i sin allsvenska hemmadebut, klappade till på volley någon meter utanför straffområdet och bollen flög som ett streck, rakt in i nättaket.