Jacob Ondrejka sänkte Halmstad i 94:e minuten.

I 94 minuter var Elfsborg borta från guldstriden.

Då klev Jacob Ondrejka fram och sköt tre poäng mot Halmstad.

– Vi behövde det här, det gjorde vi, säger matchhjälten efteråt.

Tim Rönning och Jacob Ondrejka räddar Elfsborgs drömmar om SM-guld.

Målvakten plockade en straff och den 20-årige yttern avgjorde på matchens sista spark när Elfsborg slog Halmstad borta med 1–0.

Elfsborg kliver nu upp på 52 poäng med två matcher kvar att spela.

Händelsefattigt till en början

Det dröjde till minut 59 innan publiken på Örjans Vall fick se ett skott på mål. Men de sista 30 blev rejält händelserika.

I minuten efter fick hemmalaget straff efter att Per Frick dragit ner Samuel Kroon. Samme Kroon klev sedan fram och slog en bra straff – men Tim Rönning gjorde en ännu bättre räddning.

– Klart det är supertungt, säger Kroon till discovery + efteråt.

Halmstad tryckte sedan på, och Kroon hade flera fina lägen att skjuta tre poäng till hemmalaget. Men i vägen stod Rönning – och räddningarna skulle ge resultat.

I matchen sista anfall drev Oliver Zandén fram bollen och spelade inhopparen Jacob Ondrejka. 20-åringen tog sig in i straffområdet, såg en lucka i första hörnet och drog till.

Mål på matchens sista spark

Skottet letade sig in bakom Malkolm Nilsson-Säfqvist och gav tre blytunga poäng till Elfsborg.

– Vi behövde det här, det gjorde vi, säger matchhjälten Ondrejka efteråt.

Målet gör att Elfsborg kliver upp på 52 poäng med två omgångar kvar och hakar på i guldstriden.

Halmstad fick summera en tung eftermiddag efter flera missade lägen. Man är nu bara två poäng framför Degerfors som i sin tur förlorade mot Hammarby med 4–1.