Segrare igen men ”lurad” på två mål

Uppdaterad 2016-12-05 | Publicerad 2014-11-21

Zlatan undvek kryss-sviten

Tillbaka från start i PSG för första gången sedan den 21 september.

Men mål i 3-2-segern mot Metz blev Zlatan Ibrahimovic blåst på – av sina lagkamrater.

Efter 1-1-matchen mot Lyon den 21 september, PSG:s tredje raka med just det resultatet, tvingades Zlatan Ibrahimovic stå över all fotboll i nästan två månader med en hälseneskada. Efter en något trevande inledning även utan sin superstjärna kom sedan Paris-klubben igång ordentligt.

Sex raka segrar

Från den 17 oktober till den 9 november radade PSG upp sex raka segrar. Den senaste kom mot Marseille när den 33-årige svensken gjorde comeback och spelade sista halvtimmen. Sedan åkte Ibrahimovic till Montenegro och spelade 1-1 i EM-kvalet med Sverige innan han på fredagen var tillbaka från start för PSG för första gången sedan matchen mot Lyon.

Borta mot Metz inledde gästerna strålande och kontrollerade första halvlek totalt. Javier Pastore satte 1-0, efter att precis ha hunnit före Zlatan till bollen i avslutet, och Metz bjöd PSG på 2-0 genom ett självmål. Men efter att Yohan Cabaye bytts ut skadad och Thiago Motta lämnat i paus vände matchen.

Adrien Rabiot bjöd Metz på en första straff med en onödig fällning och Gregory van der Wiel på ytterligare en med en slarvig hands. Båda gångerna utnyttjade Modibo Maïga läget från straffpunkten och plötsligt var matchen kvitterad.

”Han gör rätt där”

Trots sitt långa skadeuppehåll behöll Laurent Blanc sedan sin anfallsstjärna Ibrahimovic på planen hela matchen som såg ut att sluta med ett nytt kryss för svensken. Men då var han själv med och såg till att det inte ska bli snack om någon kryss-svit igen.

Med sju minuter kvar avslutade Ibrahimovic mot mål och bollen var på väg in via stolpen. Då kastade sig Ezequiel Lavezzi fram och stötte in bollen på mållinjen.

– Den riskerar man i alla fall inte. Jag tycker han gör rätt där, säger experten Anders Andersson i TV12.

Något mål blev det inte för Zlatan som får nöja sig med 90 nya minuter och en skön bortaseger. Nu leder dessutom PSG Ligue 1.

– I första halvlek kontrollerade vi matchen. Sedan får matchen liv av deras första straff. I andra halvlek var allt annorlunda men vi fick upp farten under de sista minuterna och lyckades göra ett mål. Spelarna var inte nöjda med 2-2 och det var nödvändigt i kväll, säger managern Laurent Blanc.