Valencia ny tvåa i spanska ligan

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-04-16

Real Madrid fick bara oavgjort mot Getafe

Madrid (TT-Reuters)

Real Madrid lyckades inte få mer än oavgjort, 1–1, mot lokalkonkurrenten Getafe på söndagskvällen och tappade därmed sin andraplats i den spanska fotbollsligan.

Valencia vann däremot sin match mot Espanyol med övertygande 4–0 och besitter nu platsen bakom ledande Barcelona.

Andraplatsen är den sista biljetten till en automatisk Champions League-plats nästa säsong.

Julio Baptista hade flera vassa målchanser för Real Madrid, men det dröjde till 61:a matchminuten innan det gav utdelning. Men Getafe kom tillbaka och sju minuter från slutet kvitterade Mauel Tena till 1–1.

David Villa, Roberto Ayala, Mista Ferrer och Ruben Baraja visade vägen för 2004 års mästarlag Valencia.

Espanyol spelade de sista 30 minuterna med en man mindre sedan Eduardo Costa inom loppet av en minut lyckats dra på sig två gula kort.

Flores nöjd

– Vi gjorde inte många fel och för det har jag gratulerat spelare, sade Valencia-tränaren Quique Flores efter matchen.

Valencia har nu två poäng ner till trean Real Madrid och tre poäng ner till Osasuna.

Osasuna tappade också poäng på söndagen när laget spelade 1–1 mot tabelljumbon Malaga.

Fernando Torres stod för segermålet när Atletico Madrid slog Bilbao hemma med 1–0 i kvällens sena match. Målet kom sju minuter från slutet.