Helsingborg var mer eller mindre piskat att vinna mot Elfsborg. Det gjorde de – tack vare Erik Sundin.

Anfallaren gjorde två mål och spelade fram till det tredje.

Nu har laget lika många poäng som Malmö – och allsvenskan lever i allra högsta grad.

Den allsvenska guldstriden blir allt mer rafflande.

Malmö förlorade mot Kalmar i kväll. Det gav Helsingborg ett gyllene läge att göra toppstiden ännu jämnare.

Det gjorde de, mycket tack vare Erik Sundin.

Mahlangu fick öppet mål

Laget vann med 3–1 borta mot Elfsborg, vilket var Elfsborgs första förlust på hemmaplan på över 14 månader.

Sundin? Han gjorde två av målen, och spelade fram till det tredje.

1–0 kom till efter ett fint anfall, som avslutades med att Sundin spelade fram till May Mahlangu som fick öppet mål.

Chippade in trean

2–1 gjorde han på ett vackert sätt. En fin passning av Marcus Lantz friställde Sundin som fri med Jesper Christiansen inte gjorde något misstag utan rullade in sitt andra mål för kvällen.

31-åringens andra kom 15 minuter senare, i den 73:e minuten, och var ganska likt det förra. Alexander Gerndt slog en djupledsboll till Sundin, som såg ut att komma för nära Christiansen, men han chippade över dansken.

– Det har har känts bra egentligen hela året, så det kändes skönt att sätta dit de två, säger Sundin till Canal Plus.

Samma poäng som MFF

Helsingborgs seger var rättvis. I den första hade de det mesta av spelet och hade förtjänat en ledning. I den andra var det lite jämnare, men laget var aldrig nära att tappa sin ledning.

Segern innebär att de nu är på samma poäng som Malmö, med två matcher kvar att spela.

– Vi har inte funderat så mycket på det, vi är rätt nöjda med att vinna här i dag. Nu är det tre matcher kvar och vi har sämre målskillnad, så vi får jobba vidare och stänka in en del, säger Sundin.