Norrköping utbuat på hemmaplan

Uppdaterad 2018-08-08 | Publicerad 2008-07-13

Kalmar hade inga problem att dryga ut serieledningen

Toppen mot botten – det märktes.

Tabelljumbon Norrköping hade inget att sätta emot serieledaren Kalmar och föll med 3–1 hemma på Idrottsparken.

– Vi får rannsaka oss själva, säger lagkaptenen Mikael Blomberg.

Lagen kom till matchen på Idrottsparken med olika förutsättningar.

Kalmar – fullpumpade med självförtroende tack vare serieledning och 29 poäng på 13 matcher.

Norrköping – ett lag i spillror, sist i tabellen med sju poäng på 13 matcher.

Det dröjde bara åtta minuter, sedan ledde Kalmar med 1–0. Viktor Elm spelade snett inåt bakåt till Cesar Santin som direktsköt bollen i mål.

”Tomt i skallen”

En halvtimme in i matchen var det dags igen. Patrik Ingelsten nådde högst på ett inlägg från högerkanten och nickade ner bollen till Viktor Elm som tryckte dit 2–0.

Och strax före paus drogs Norrköpings rullgardin ner på allvar. Viktor Rönneklev och målvakten Nuredin Bakiu brast rejält i kommunikationen och Rönneklev rensade bollen rakt upp i luften framför den utrusande Bakiu. Santin snodde åt sig bollen och satte dit 3–0, via Bakiu.

Hemmapubliken svarade med att bua ut sitt eget lag i pausvilan.

– Det är lite tomt i skallen just nu, sa Norrköpings försvarare Kristoffer Arvhage till ppv i pausen.

Santin nära hattrick

– Det är tragiskt att se när ett lag har så dåligt självförtroende. Det är på gränsen till pinsamt, sa ppv:s expertkommentator Pelle Blohm.

Efter paus ryckte Norrköping upp sig och i 63:e minuten tryckte Daniel Bamberg in reduceringen och fick faktiskt stående ovationer av vissa av de 6 541 åskådarna på Idrottsparken. Men närmare än så kom inte ”Peking” och Kalmar borde i stället ha utökat segersiffrorna.

Santin var ytterst nära att fullborda ett hattrick, men Bakiu räddade friläget.

– I första halvlek var vi inte med överhuvudtaget. De var för överlägsna, säger Norrköpings Mikael Blomberg till ppv efter matchen.

– Det finns inget annat att göra än att skylla på oss spelare. Tränare och ledningen kan inte göra något, det är vi spelare som måste ta tag i det.