Ljungskile chockade Elfsborg – vann med 1-0

Uppdaterad 2018-08-08 | Publicerad 2008-04-17

Smedberg sänkte topplaget

Äntligen Ljungskile. Efter fyra raka förluster och 1–10 i målskillnad kom första segern idag. Hemma mot Elfsborg blev det seger med 1–0.

– I vanliga fall ska vi ta tre poäng här, säger Stefan Ishizaki, till PPV.

Efter 4–0-förlusten borta mot GIF Sundsvall i förra omgången hade Ljungskile fokus på att hålla nollan i första hand. Elfsborg hade ett visst grepp om matchen, men Boråsgänget övertygade inte alls. Hemmalaget var inte ofarliga och med tre minuter kvar kom avgörandet.

Efter ett inkast i den 87:e minuten höll sig Martin Smedberg framme från nära håll styrde han in matchens enda mål. Elfsborg försökte, men var aldrig riktigt nära en kvittering även om det skapades ett par halvchanser.

– Vi kom inte upp i den standard vi ska komma upp i. I vanliga fall ska vi ta tre poäng här, säger Stefan Ishizaki, till PPV.

För Ljungskile var det en oerhört viktig seger. Laget hade fyra raka förluster i inledningen av allsvenskan.

– Vi måste ha en målvakt som spelar bra, vi måste ha lite flyt och vi måste undvika de enkla misstagen. Det hade vi idag, säger tränaren David Wilson.