Tränaren skämde ut sig: fick lämna planen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-07-18

Kim Bergstrand visades upp på läktaren – och fortsatte coacha sitt lag

Rasmus Elm dunkade in en straff. Brorsan David gick hårt in i duellerna. Sedan klarade inte BP-tränaren Kim Bergstrand mer. Han visades upp på Fredriksskans läktare av domaren Johan Hamlin. Och fortsatte coacha sitt lag – tills han blev tillsagd. KFF vann till slut med 3–1.

BP-tränaren Kim Bergstrand.

Brommapojkarna tog ledningen med 1–0 redan efter fem minuter. Imad Chhadeh hittade rätt bakom Petter Wastå efter att ha blivit framklackad av Pablo Pinones Arce. Kalmar tog över spelet allt eftersom och när tränaren Nanne Bergstrand gjorde ett trippelbyte efter 58 minuter förstod man att en kraftig offensiv skulle sättas in. Tobias Eriksson, Abiola Dauda och Daniel Sobralense klev av. In kom Lasse Johansson, Daniel Mendes och Ricardo Santos.

Bytena gav resultat omgående

Och Nanne Bergstrand fick omgående rätt i sin coachning. Efter 74 minuter spelade Johansson fram Mendes i straffområdet. Brasilianaren föll – och Rasmus Elm dunkade in kvitteringen från elva meter.

– Det var ingen straff, det är en solklar filmning. Det är tråkigt att vi inte ens får en poäng, det är vi värda, säger BP-målvakten Benny Lekström i ppv.

BP-tränaren visades upp på läktaren

När sedan David Elm gick hårt in i en närkamp med en BP-spelare svartnade det för bortalagets tränare Kim Bergstrand. Han visades upp på läktaren av domaren Johan Hamlin efter alltför högljudda protester. Från Fredriksskans läktare fortsatte sedan Bergstrand, enligt ppv:s kommentator, att coacha sitt lag tills han blev tillsagd. Daniel Mendes och Ricardo Santos ordnade sedan 2–1 och 3–1.