Stor fördel Napoli när Victor Osimhen sänkte Frankfurt

Uppdaterad 2023-02-22 | Publicerad 2023-02-21

Den här säsongen är Victor Osimhen synonymt med mål.

Napolis anfallsstjärna slog till igen när Frankfurt besegrades med 2–0 på bortaplan.

24-åringen har nu gjort 20 mål (!) på 24 matcher den här säsongen.

Det tog en dryg halvtimme innan matchen tog fart – och det var gästande Napoli som stod för anfallsglädjen.

I den 36:e minuten fixade Victor Osimhen fram en straffspark. Napolis guldklimp Khvicha Kvaratskhelia stegade fram – men Kevin Trapp i hemmamålet räddade.

Fyra minuter senare tog Osimhen saken i egna händer.

Hirving Lozano stod för ett perfekt inspel längst marken och Osimhen kunde inte missa när han från nära håll stötte in 1–0. Nigerianens 20:e mål på 24 framträdanden den här säsongen. Kort senare gjorde han ett nästan identiskt mål – men blev korrekt flaggad för offside.

Rött kort

I den andra halvleken blev inte Frankfurts segerchanser direkt större. För efter 58 minuter fick Kolo Muani syna det röda kortet efter en sen stämpling Anguissa.

Minuter senare gjorde Di Lorenzo 2–0 till Napoli – framklackad av Kvaratskhelia. Ett vackert mål som stängde matchen.

2–0 blev slutresultatet och Napoli har nu ett ypperligt läge att ta sig vidare till kvartsfinal. Returen spelas den 15:e mars.