Lewandowski hjälte i galen tillställning

Publicerad 2023-08-27

Villareal var på väg mot en chockseger mot Barcelona – sedan man vänt från ett 0–2-underläge.

Men Barcelona skulle resa sig.

20 minuter från slutet skickade Robert Lewandowski in 4–3 vilket satte punkt för en galet svängig tillställning.

De regerande La Liga-mästarna fick en smakstart på matchen då man gick ifrån till en 2–0-ledning redan efter 15 minuters spel.

Men hemmalaget skulle resa sig snabbt. I den 26:e minuten reducerade Juan Foyth och i den 40:e var det utjämnat genom nyförvärvet Alexander Sörloth. Målet var den 27-årige norrmannens första ligamål sedan han anslöt från tyska Leipzig i somras.

I upptakten av andra halvlek fortsatte Barcas ras när Alex Baena gav hemmalaget ledningen med 3–2. Katalanerna var där och då i rejäl brygga.

Stjärnan avgjorde

Men gästerna skulle komma tillbaka. I 63:e minuten byttes Ferran Torres in och bara fem minuter senare skulle han sätta dit kvitteringen.

Tre minuter senare visade Robert Lewandowski prov på sin beryktade målnäsa när han tog vara på en retur efter en stolpträff och skickade in 4–3 för gästerna.

Efter det kunde Xavis mannar hålla undan och ta andra raka ligasegern.

TV: 60 minuter BARA om Barcelona • Niva om 16-åringen: ”Det här saknar motstycke” • Han är Barças drömvärvning