Wernersson lämnar IFK Göteborg på söndag

Av: Simon Svensson-Parenti

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Han skulle spelat i IFK Göteborg säsongen ut.

Men nu lämnar Victor Wernersson för belgiska Mechelen i förtid. På söndag kan han göra sin sista match för Blåvitt.

– Vi har sedan en tid tillbaka arbetat med en lösning för att skynda på processen så att Victor kan genomföra flytten direkt, säger sportchefen Kennet Andersson.

Tidigare i somras stod det klart att IFK Göteborgs vänsterback Victor Wernersson lämnar klubben för att testa lyckan i belgiska Mechelen. Något som snabbt möttes med en hel del kritik.

Kontrakten med belgarna var skrivet från och med årsskiftet, men nu står det klart att 25-åringen lämnar Blåvitt redan efter söndags match mot Mjällby.

– Vi har haft en dialog med Mechelen kring Victor. Vi har sedan en tid tillbaka arbetat med en lösning för att skynda på processen så att Victor kan genomföra flytten direkt, säger sportchefen Kennet Andersson till klubbens hemsida.

”Har krigat för IFK Göteborg”

Enligt Blåvitts hemsida innebär det här att det har skapats utrymme för både Sebastian Eriksson och Yahya Kalley i truppen.

– Detta är en lösning som alla parter är nöjda med, kommenterar Andersson.

Huruvida Wernesson spelar mot Mjällby är ännu inte klart. De tidigare nämnda nyförvärven Eriksson och Kalley är två andra möjliga alternativ på vänsterbacksplatsen.

– Det blir hans sista match och han har ju varit här ett par år. Han kom hit från danska andradivisionen och har gått in i en storklubb och spelat från start i princip i alla matcher. Över det stora hela är det en spelare som har krigat för IFK Göteborg under hela den tid han har varit här. Så jag hoppas att han får avrunda värdigt, säger Poya Asbaghi till GP.

Wernersson fostrades i Malmö FF, och efter ett utlandsäventyr i danska Vejle anslöt han till IFK Göteborg inför säsongen 2018, och har sedan dess abonnerat på vänsterbackspositionen.

Totalt har det blivit 83 matcher i den blåvita tröjan för 25-åringen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.