”Så här bra kan vi vara”

Uppdaterad 2018-08-03 | Publicerad 2009-09-20

Hoppet lever för Djurgården

Inför krisderbyt mot Brommapojkarna hade Djurgården gjort 13 mål på 22 matcher.

Men tre turmål och en riktig drömträff gav 4-1 och väckte hoppet om nytt allsvenskt kontrakt för seriejumbon.

– En enorm lättnad, säger tränaren Andrée Jeglertz till Canal Plus.

Det var ett Djurgården utan självförtroende som klev ut på Grimsta IP på söndagen. Men Andrée Jeglertzs taktiska drag och en hel del hjälp från Fru Fortuna väckte laget som kunde vinna med 4-1, mycket tack vare tre turmål.

– Vi har haft en tuff säsong och har fortfarande en tuff säsong. Men det är en enorm lättnad för spelarna att få göra en så här bra prestation, säger Jeglertz.

Tre riktiga turmål

1-0 kom efter 30 minuter då en Djurgårdshörna nickades ut till Hrvoje Milic som drog till direkt. Bollen gick via en BP-försvarare och ställde Benny Lekström i målet.

18 minuter senare skickade Djurgårdarna i en höjdboll mot BP:s straffområde. Benny Lekström sprang ihop med försvararen Richard Henriksson och utboxningen damp ner framför Christer Youssef som, på uppstuds, kunde nicka in bollen i öppet mål.

Även vid vid Djurgårdens tredje mål var tur en stor faktor. Christer Youssef andra mål i matchen kom när ett skott återigen styrdes på en försvarare och Benny Lekström kunde bara se på när bollen rullade in i nätet.

”Ger väldigt mycket energi”

Dan Burlin stängde sedan definitivt matchen med ett långskott rakt upp i bortre krysset.

– Jag tycker att vi kontrollerar matchen från den första minuten. Så här bra kan vi vara. Det här ger oss väldigt mycket energi inför matchen på torsdag. När vi spelar som i andra halvlek kommer många lag att få det tufft mot oss, säger Jeglertz.

Brommapojkarnas Joakim Runnemo trösmålade och fastställde slutresultatet 4-1 till Djurgården som nu kliver förbi Örgryte och upp på samma poäng som Hammarby.

Hoppet om allsvenskan 2010 lever därmed i allra högsta grad för stockholmarna som möter Halmstad på torsdag, då utan Christer Youssef som drog på sig en onödig varning och är avstängd.