Måljubel Överlyckliga Barcelonaspelare med Leo Messi spetsen.

Barcelona spelade ut Sevilla, men fick inte in bollen i mål.

Då klev Leo Messi fram – och avgjorde med två mål på sju minuter.

Toppmötet Barcelona–Sevilla slutade 2–1.

Thierry Henry fick ett kanonläge redan efter 80 sekunder. Iniesta tog sig runt på vänsterkanten och spelade in till Henry som stötte bollen strax utanför.

Barcelona hade sedan det mesta av spelet i första halvlek och strax före paus sköt Iniesta ett skott som Andre Palop klarade med nöd och näppe.

Ett tamt Sevilla hade inte en enda farlig målchans på hela första halvlek.

Henry nära första ligamålet

Efter paus fortsatte Barcelonas dominans och med 20 minuter kvar fick Thierry Henry ett gyllene läge att sätta sitt första ligamål i Barcatröjan.

Fransmannen tog ner Marquez läckra långboll med klacken och försökte placera in bollen lågt ner till höger. Bollen studsade sakta förbi Palop – men tog i stolpen.

Men publiken på Camp Nou, liksom Henry, behövde inte vänta länge på att få jubla. Bara två minuter senare spelade Henry fram Leo Messi som tog emot bollen inne i straffområdet och dunkade in 1–0 på volley.

Poulsen syndabock – igen

Matchen avgjordes sedan i 80:e minuten. Dansken Christian Poulsen (han som slog ner Markus Rosenberg, ni minns) rev ner Giovani innanför straffområdet och Messi rullade säkert in den efterföljande straffen i mål.

Frédéric Kanouté reducerade för Sevilla på stopptid, men det hjälpte föga. Efter två raka segrar åkte Sevilla på sin första förlust. Barcelona har inlett ligan med två segrar och två oavgjorda.