Tappade poäng för Barcelona – trots Messis superfrispark

Uppdaterad 2018-03-02 | Publicerad 2018-03-01

Ligaledarna Barcelona kom till bortamatchen mot Las Palmas i fin form efter segrar i både Champions League och i ligaspelet.

Men blixtvisiten på Kanarieöarna resulterade endast i en delad poäng.

Trots ett elegant frisparksmål signerat Leo Messi lyckades inte Barcelona vinna matchen.

Barcelona har en tämligen ohotad ledning i La Liga. Efter lagets storseger senast, 6–1 mot Girona, trodde nog de flesta att Barca skulle ta en promenadseger mot artondeplacerade Las Palmas.

Men så blev det inte.

Bottenlaget från Kanarieöarna knep en viktig poäng när slutresultatet skrevs 1–1.

– Det var ett bra resultat för oss. Det ska vi ta med oss. Vi spelade disciplinerat, och försvarade oss bra mot Barcelona. De hade inga klara möjligheter i andra halvleken, säger Las Palmas tränare Paco Jémez.

Messi gjorde mål på frispark

Det började visserligen bra för de gästande katalanerna. Giganten Lionel Messi tryckte in en hård och välplacerad frispark efter 21 minuter. Och ledningen höll halvleken ut.

Tidigt i andra halvleken tilldömdes Las Palmas en straff – den första straff som Barcelona ådragit sig i ligan på två år. Straffsituationen var svåranalyserad, och flera av bortalagets spelare protesterade vilt mot domslutet. På reprisbilder går det dock att se att vänsterbacken Lucas Digne slår undan bollen med handen efter en hörna.

Hemmalagets Jonathan Calleri förvaltade straffen på ett ypperligt sätt.

Efter kvitteringsmålet handlade det mesta om Barcelona. Trots ett spelmässigt övertag lyckades inte laget att skapa några riktigt heta chanser.

– Matchen började bra för oss, vi kontrollerade det mesta och gjorde ett vackert mål. Men Las Palmas kontrade och försvarade sig bra. Vi klarade tyvärr inte att hitta ett sätt att vinna, säger Barcelonas tränare Ernesto Valverde.

Atletico närmar sig i tabellen

Trots krysset leder Barcelona alltjämt ligan – med fem poängs marginal till jagande Atletico Madrid. På söndag väntar en seriefinal mellan de båda lagen.

Huvudstadsklubben besegrade i går Leganes med 4–0,efter fyra mål av fransmannen Antoine Griezmann.

Trean Real Madrid förlorade sin senaste ligamatch mot Espanyol (0–1) och har hela 15 poäng upp till ligaledarna.

John Guidetti startade för sitt Alaves i bottenmötet mot Levante. Svensken fick inte mycket uträttat under de 70 minuter han var på planen.

Alaves vann matchen med 1–0, efter mål av Victor Laguardia i den 90:e minuten.