Rydström: Det var en kanon

Uppdaterad 2018-08-07 | Publicerad 2008-08-24

Lagkaptenen fick fart på serieledarna

Skyttekungen missade. Då klev lagkaptenen fram och ordnade målet som fick fart på Kalmar FF.

– Det var en jävla kanon, säger Henrik Rydström

Kalmar FF besegrade GAIS med 4–1 på Nya Ullevi och det var mycket tack vare Henrik Rydströms fullträff. Hemmalaget dominerade nämligen mycket av spelet och när Wanderson bröt igenom och mycket vackert sköt 1–0 var serieledarna skakade. Dessutom missade Patrik Ingelsten flera bra kontringslägen, men efter en dryg halvtimme kom Rydströms första mål för säsongen. Inte något kanonskott direkt, men det letade sig in i mål.

– Beror på hur man ser på det. För mig var det en jävla kanon, skrattar Rydström till PPV.

– Jag försökte bara få den på mål. Jankulovski tror att han täcker ut den. Men det är lite lurig skruv på den, förklarar den ovane målskytten.

Framgångsrika byten

Lagkaptenen var inte särskilt nöjd efter den första halvleken och det var inte heller tränaren Nanne Bergstrand som bytte in Jimmie Augustsson och Lasse Johansson på mittfältet och det fick önskad efekt. Just Johansson gjorde 2–1 på ett lite annorlunda sätt.

Två skilda halvlekar

Efter en dålig frispark av mittfältaren gick bollen ut till Johansson igen som drog till på volley. Bollen gick via David Durmaz huvud i en båge över en chanslös Dime Jankulovski. Direkt efter kom 3–1 när Viktor och Rasmus Elm samarbetade för att lägga upp till Ingelsten som enkelt stötte bollen i mål. Då hade det gått 70 minuter och matchen var avgjord.

– Två väldigt skilda halvlekar för oss och det beror på att det taktiska inte fungerar i första halvlek, säger Nanne Bergstrand.

Abiola Dauda gjorde sedan 4–1 och segern innebär att KFF rycker i allsvenskan, men matchschemat är tätt. Frågan är om de hinner njuta?

– Man måste lära sig att tillåta sig det, säger Bergstrand.