Kalabalik i Novgorod

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-20

Ett mål och en assist. Men trots det lyckades inte Jaromir Jagr rädda Avangard Omsk från ytterligare en tung förlust. Då såg storstjärnan rött.

En ilsken Jaromir Jagr fick kliva av isen.

0-2 i baken efter den första perioden i bortamötet mot Torpedo Nizjnij Novgorod.

Då klev Jaromir Jagr in i handlingen. Efter 02.11 spelade av den andra perioden passade han fram till Vjatjeslav Belovs reduceringsmål och strax innan den sista periodvilan kvitterade han på egen hand med sin 23:e fullträff för säsongen.

Men Avangard Omsk skulle inte hålla hela sträckan ut. Med bara 40 sekunder kvar av ordinarie matchtid kunde Jurij Butsajev avgöra tillställningen – framspelad av Pavel Brendl.

Spottade på domaren

Då såg Jagr rött och sade vad han tyckte om domarduon. För tilltaget tilldelades han en tiominutersutvisning och skickades av isen.

Tidigare under matchen hade dessutom Jagrs landsman och kedjekamrat, Jakub Klepis, tilldelats matchstraff för att ha spottat mot en av huvuddomarna.

Med bara tio matcher kvar att spela av grundserien riskerar stjärnspäckade Omsk fortfarande att missa slutspel. Ner till Lada Togliatti under strecket skiljer åtta poäng.