De räddade ett blekt Tre Kronor

Tre Kronor mot Schweiz i Swiss Hockey Games.

Då vaknade Roger Rönnbergs slumrande Frölundastjärnor.

Malte Strömwall gjorde två mål, Henrik Tömmernes ett och Lasse Johansson storspelade i kassen.

Det räddade ett blekt Tre Kronor som vann med 4-2 till slut.

Det här laget i Swiss Hockey Games vimlar av svenska stjärnor från den schweiziska ligan.

Men de blev utklassade av SHL den här kvällen.

När jag räknar ihop Tre Kronors totalt nio poäng i matchen blev det 7-2 till SHL.

Det var inte riktigt vad jag väntade mig, där svenskarnas förstakedja med Marcus Sörensen, Linus Wallmark och Jesper Olofsson såg hetast ut på papperet.

Alla välbetalda och framgångsrika i alplandet.

Nu krävdes det tom kasse när Lucas Wallmark kunde skicka pucken i tom kasse i slutet när schweizarna plockat ut målvakten.

I övrigt var det bara backen Lawrence Pilut bland schweizsvenskarna som fick en poäng via en andraassist.

Nästan konstan press från Schweiz

Men det var trion från Frölunda som såg till att Sverige vann öppningsmatchen i Zürich.

Men det blev Frölunda som fixade segern i en match, där svenskarna var ordentligt i brygga i andra perioden.

Då var det nästan konstant press från Schweiz, som vann skotten med 13-4 och Lasse Johansson briljerade i mål.

Då hade Malte Strömwall gjort 1-0 i första perioden, då han kom fri på högerkanten och sköt i skäret mellan benen på veteranmålvakten Leonardo Genoni.

Malte Strömwall.

Han blev för övrigt framspelad av backen Christian Folin och ni behöver knappast fundera på var han spelar till vardags.

Det är Frölunda där också.

Malte Strömwall avslutade med att bli matchhjälte, då han petade in 3-1 mitt i den schweiziska dominansen i början av tredje perioden.

Strömwall som sågs som en potentiell poängkung när han återvände från Nordamerika och skrev på för Frölunda inför den här säsongen.

En av SHL:s mest prestigefulla värvningar.

Måste bli bättre till Tjeckien

Men det har gått trögt hos göteborgarna, med bara fyra mål och totalt 14 poäng på 27 spelade matcher så här långt.

Nu gjorde han två på en enda landskamp.

Sveriges tredje mål gjordes av backen Henrik Tömmernes, som pricksköt 2-0 i första perioden, då då Timrås Sebastian Hartmann skymde Genoni framför mål.

Inte heller Tömmernes har varit den poängmaskin han var hos schweiziska mästarna Geneve-Servette i fjol, då han vann backarnas poängliga i förstadivisionen NL och gjorde 43 poäng (18+25) på 52 matcher.

I Frölunda är han uppe i tolv (3+9) med halva säsongen och 26 matcher spelade.

Han har en bra bit upp till ledande Joel Perssons nitton poäng.

Sverige började ändå med en seger och det är jag nöjd med, med tanke på spelet.

Men det måste bli bättre inför lördagens match mot Finland och framförallt avslutningen mot Tjeckien på söndag.

Tjeckerna som är hockey-Europas hetaste lag just nu och slog Finland med 2-1 i turneringens första match, där Färjestads David Tomasek kvitterade till 1-1 i andra perioden, innan Michal Kovarcik avgjorde i mitten av den tredje.

Det var tjeckernas fjärde raka seger i vinterns Euro Hockey Tour, där de var obesegrade i Karjala Tournament i november.

Då öppnade de med Tre Kronor i Växjö med 5-2.

Tjeckerna verkar vara laget att slå den här gången också.