GANGNEUNG. Internationellt sett var mötet mellan Schweiz och Korea OS hittills största händelse.

En historisk match.

Det mixade syd- och nordkoreanska damlaget i ishockey har varit OS största snackis.

Men 0–8 var inte mycket att snacka om.

Det var bara pinsamt.

Den här historiska matchen, den första med ett mixat koreanskt lag i OS, var över redan efter drygt tio minuter.

Då stod det redan 2-0 till ett helt överlägset Schweiz i en match där målen bara fortsatte att ramla in. Efter två perioder stod det redan 6–0 och det kändes nästan som de schweiziska tjejerna slog av på takten lite i sista perioden, även om de utökade segersiffrorna till 8–0.

Koreanskorna var inte ens nära, en chanslös lilleputt mot schweiziskorna som tog OS-brons senast i Sotji.

Vann skotten med 52–8

Skotten blev förkrossande 52–8. Som alla förstår var det i princip spel mot ett mål. I tre perioder.

Det måste ha känns snopet för alla dignitärer som leddes in på läktaren under ett stort säkerhetspådrag inför matchen.

Sydkoreas president Moon Jae-in, Kim Yo-jong från Nordkorea, syster till landets högste ledare Kim Jong Un, IOK:s ordförande Thomas Bach och svenska Gunilla Lindberg, ledamot i IOK:s styrelse. För att nämna några.

Aldrig har idrott och politik varit så påtagligt hopkopplat.

Dessutom kändes inramningen lite väl regisserad.

Det fanns fyra grupper med rödklädda nordkoreanska fans som hejade och viftade med flaggor med klinisk precision.

Och varje gång en koreanska fick pucken över egen blå höll taket på att lyfta.

Över innan det började

Stämningen var det inget fel på, förväntningarna var enorma.

Och så är matchen över innan den ens börjat.

Det måste det ha känts extra snopet när det var så stor klasskillnad mellan lagen.

Det blev ingen återföreningsfest.

Snarare en bekräftelse för kritikerna som menat att det här koreanska laget blev sämre när nordkoreanskorna släpptes in i truppen.

Tolv nordkoreanskor fick klartecken av IOK att fylla ut truppen till 35 spelare och tre nordkoreanskor ska spela och vara ombytta varje match.

Leif Boork och hans Damkronor har inget att oroa sig för inför mötet med koreanskorna på måndag, även om det blev knappa 3-1 i en träningsmatch just inför OS-starten.