Larsson avgjorde med sudden death-mål

Publicerad 2012-12-29

NEW YORK. Johan Larsson var nattens svensk i AHL.

Han blev matchhjälte när Houston slog Charlotte – på övertid.

Övertidsperioden i Toyota Center i centrala Houston hade pågått i tre minuter och 38 sekunder när det hände.

Johan Larsson fick en passning på offensiv blå av lagkamraten Drew Bagnall, drev in i Charlotte-zonen och snärtade upp pucken i nättaket bakom hjälplöse målvakten Justin Peters.

Det innebar 3-2 till – och sudden death-seger för Texas-laget.

Sämre kunde året ha slutat för den 22-årige ex-brynäsaren, som med övertidsbaljan gjorde sitt sjunde mål för säsongen och uppenbarligen börjat trivas på nordamerikansk is.

Silfverberg matchhjälte

Larsson var inte den ende med Brynäs-rötter som stod för avgörande under natten.

Binghamton hade 2-2 mot Albany när Jacob Silfverberg två och en halv minut före slutsignalen höll sig framme och gjorde sitt trettonde mål för säsongen.

Det räckte till seger.

Robin Lehner var återigen utmärkt i kassen och tog 35 av 37 skott.

Jacob Josefson hade en assist för Albany, men det var ju klen tröst.

Pääjärvi överlistade Markström

Lite av hjälterollen iklädde sig faktiskt även Magnus Pääjärvi i Oklahomas straffseger över San Antonio.

Magnus var en av de få som lyckades överlista Jacob Markström i San Antonio-kassen under avgörandet.

Siffrorna skrevs officiellt till 3-2.

Niklas Svedberg fortsätter imponera i Providence kasse. I segermatchen - 4-2 – mot Adirondack i natt tog svettiga 45 av 47 skott – och utsågs helt följdriktigt till matchens första stjärna.

Gustav Nyquist hade en ny fin kväll när Grand Rapids slog Toronto på straffar.

Först hade han, liksom Joakim Andersson, en assist – sedan var han en av två målskyttar under straffavgörandet.