Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-03-21

Målskytt direkt - men Marcus Nilson petad

Marcus Nilson på läktaren och Johan Åkerman tillbaka i startuppställningen.

Så lyder den vinnande lösningen för Lokomotiv Jaroslavl.

Med ett mål och två passningspoäng såg Åkerman till att Metallurg Magnitogorsk kunde besegras med övertygande 6-1.

– Ruskigt skönt att vara tillbaka igen. Det här var verkligen ett positivt besked, säger Åkerman.

Johan Åkerman.

Det är inte bara Tony Mårtensson och Mattias Weinhandl som visar framfötterna i Gagarin Cup-slutspelet. Numera kan även Johan Åkerman sålla sig till skaran av succésvenskar.

Efter att 0-3 förlusten i den inledande semifinalen mot Metallurg Magnitogorsk bestämde sig Lokomotiv Jaroslavls finske coach Kari Heikkilä för att vaska om i laguppställning.

Nätade direkt

Inför match två förpassades Marcus Nilson och Aleksandr Guskov – lagets poängbäste back i grundserien – till läktaren. In kom i stället Johan Åkerman efter en månads skadefrånvaro.

Förändringen gav resultat omgående.

Med ett mål och två framspelningar såg Åkerman till att Lokomotiv kunde omvandla en 2-1-ledning till 6-1 inom loppet av elva minuter i skarven mellan den andra och tredje perioden.

Åkerman svarade för det viktig 3–1-målet i slutet av den andra perioden.

– Jag fick ett genomspel i power play och sköt direkt, säger svensken om målet.