Modo–stjärnor straffsumpare

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-03-03

Missade alla straffar med kniven på strupen

Morten Madsen och Ladislav Nagy.

Det är namnen på de två straffläggare som blåstes på hjälterollen av Luleås målvakt Anders Nilsson.

Modo närmar sig därmed kvalserien.

– Det är frustrerande, säger Anders Eriksson till Canal plus.

Modo behövde tre, men fick bara med sig en poäng. Mycket på grund av Luleås storspelande målvakt.

Åtta minuter in i andra perioden hade Byron Ritchie ett jätteläge att ge Modo ledningen med 1–0. Luleåmålvakten Anders Nilsson blev nog mest förvånad av båda när han klarade skottet från kanadensaren som stod ren framför kassen.

– Han spelade väldigt bra. Det är frustrerande för jag tycker att vi gör en bra match, säger Modos Anders Eriksson.

Bättre möjlighet fick inte Modo att ta tre poäng och chansen att klättra upp på slutspelsplats. Det blev också Anders Nilsson som hindrade Modo från att ta extrapoängen på straffar efter 0–0 vid full tid plus förlängning.

Nagy och Madsen syndabockar

Chris Abbot satte sin straff medan Ladislav Nagy missade. Efter att Niklas Olausson gjort 2–0 var sedan Morten Madsen tvungen att sätta sin. Då klev Anders Nilsson fram igen och fullbordade Modos mardröm när han läste Madsens dragning.

Modo är därmed kvar på 70 poäng och väntar en svår bortamatch mot AIK i sista omgången.

Närmar sig kvalserien

– Det är alltid kul att spela när det gäller något. AIK spelar väldigt intensivt och vi måste ha tålamod och spela tråkbortamatch, säger Eriksson till Canal plus.

För att undvika kvalserien måste nu Modo tar in en poäng på Frölunda och Södertälje, samtidigt som man håller Timrå bakom sig. Luleå säkrade med sin straffseger fjärdeplatsen och därmed hemmaplansfördelen i slutspelet.