Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-09-11

Legendaren nätade efter bara nio minuter

Sergej Fjodorov har gjort 18 säsonger i NHL.

Nu är han tillbaka i Ryssland igen.

I sin nya klubb, Metallurg Magnitogorsk, behövde 39-åringen inte ens nio minuter för att hitta målet.

Det är ett enormt tryck på biljetter till Metallurg Magnitogorsks matcher – såväl hemma som borta. Anledningen stavas Sergej Fjodorov.

Veterancentern, som fyller 40 i december, är tillbaka i rysk hockey efter 1248 matcher och 1179 poäng i NHL.

Spelade med lillebror

I comebacken mot KHL:s enda nya lag till den här säsongen, Avtomobilist Jekaterinburg, utgjorde han Metallurgs andrakedja tillsammans med lillebror Fjodor och Stanislav Tjistov.

Och superstjärnan presenterade sig direkt. 8.50 in i den första perioden prickade han in matchens första mål, trots kraftig uppvaktning från Avtomobilists försvar.

Resten av matchen var dock inget av jubla över. Publiken visade sitt öppna missnöje med Metallurgs spel, som trots en loj insats lyckades vinna med 3-1.