Svenskar föll – Bern mästare igen

Publicerad 2016-04-13

LUGANO. Den svenska vikinga-kedjan klarade inte av att hjälpa Lugano.

Laget förlorade även den femte finalen i Schweiz och därmed är Bern mästare – igen.

Det började bra för svensklaget Lugano på tisdagskvällen.

Ledning med 1–0 i den första perioden efter att Julien Vauclair dunkat in pucken bakom Berns duktige målvakt Jakub Stepanek.

Svenskkedjan, eller vikingakedjan, med Tony Mårtensson, Linus Klasén och Fredrik Pettersson hade det svårt i matchen.

De fick mycket tid i powerplay, men lyckades inte skapa de där riktigt vassa chanserna i Berns zon.

Och som den finalserien utvecklat sig så räcker det inte för Lugano att leda med ett mål.

Bern vände på fyra minuter i andra perioden när importerna Andrew Ebbett och Cory Conacher gjorde varsitt mål bakom Luganos målvakt Elvis Merzlikins.

Spänning uppstod i tredje perioden när Lugano kvitterade och fick spela fem mot tre i 50 sekunder. Men överläget slutade med att Bern gjorde 2–3 i spel fyra mot fem.

Har kontrakt till nästa säsong

Lugano var uddlösa i den femte finalen - något man varit i de fyra senaste matcherna. Det var egentligen bara i den första finalen, som Lugano vann, som vikingakedjan var på intensiv rövarjakt.

För sverige-bekantinge Martin Plüss var det här femte titeln i Schweiz och som 39-åring leder han fortfarande Bern – imponerande.

Nu går Fredrik Petterssons kontrakt ut med Lugano och han uppges fortsätta hockeykarriären i KHL och Dynamo Moskva.

Tony Mårtensson och Linus Klasen har kontrakt nästa säsong med Lugano.