Finlands fiasko – föll mot Österrike

Uppdaterad 2024-05-17 | Publicerad 2024-05-16

Finland stod för ett jättefiasko i hockey-VM.

Österrike avgjorde med två tiondelar kvar att spela.

”Det här är en av de värsta förlusterna i Lejonens VM-historia”, skriver Iltalehti.

Aldrig tidigare har Finland förlorat mot Österrike i ett hockey-VM.

Men i dag hände det.

Det finska fiaskot fullbordades med två tiondelar kvar att spela.

”En stor chock”

Benjamin Baumgartner drog iväg en puck mot Harri Säteri som letade sig in. Målet betydde 3–2 och behövde videogranskas innan det kunde godkännas.

När beskedet kom visste jublet inga gränser i det österrikiska lägret.

”En stor chock”, skriver tidningen Ilta-Sanomat.

Rankad 16:e

Österrike är på plats 16 på världsrankningen, före Kazakstan och efter Slovenien. Finland är tvåa.

– När man förlorar i sista sekunder blir det tyst i arenan. Man får det man förtjänar. Vi var inte tillräckligt effektiva i dag, säger Finlands förbundskapten Jukka Jalonen i finska Viaplay.

Då ska vi också ha med oss att Finland hade 2–0 efter bara åtta minuter i den första perioden.

Österrike reducerade i mellanakten och när halva tredjeperioden var spelad kom kvitteringen.