Ericssons första VM-mål bortdömt

Uppdaterad 2011-05-01 | Publicerad 2011-04-30

Snuvades på 4–1

Tre Kronor förlorade för första gången mot Norge i VM-premiären i Slovakien.

Men kanske hade det gått annorlunda om Jimmie Ericssons 4–1-mål inte blivit bortdömt.

– Pucken är inte blockerad, och han trycker in den som man ska göra, säger TV3:s expert Niklas Wikegård.

Tre Kronor gick upp i en 3–1-ledning efter mål av NHL-stjärnorna Loui Eriksson och Patrik Berglund.

Sverige borde också ha haft 4–1 men Jimmie Ericssons mål i slutet av den första perioden dömdes bort konstigt nog.

Skellefteåforwarden tryckte in pucken under norske målvakten Lars Haugens benskydd och domaren fick förklara sig rejält för Pär Mårts vid det svenska båset.

”Gör det riktigt bra”

– Pucken är inte blockerad, och han trycker in den som man ska göra. Han gör det riktigt bra, säger TV3:s expert Niklas Wikegård.

I stället kom Norge i kapp och hade utjämnat till 3–3 efter två perioder.

När Loui Eriksson, Dallas Stars, gjorde sitt andra för kvällen såg Sverige ut att ändå komma undan.

Men Färjestadsbacken Anders Bastiansen tryckte in 4–4 med knappt fem minuter kvar av matchen.

Och den tråkiga norgehistorien fortsatte när Per-Åge Skröder och Mathis Olimb satte sina straffar medan Loui Eriksson och Patrik Berglund brände.