Tyskland är på väg mot seger i grupp A i hockey-VM.

Nu väntar bara Slovenien efter två segrar mot jättarna Ryssland och Slovakien, innan kvartsfinalen.

I fredags var det ryska stjärnor som Ilja Kovaltjuk och Maxim Afinogenov.

I dag var det de slovakiska som Miroslav Satan och Pavol Demitra som gick på pumpen mot den tyska lagmaskinen.

Det tyska laget såg ut att gå mot en promenadseger dessutom efter att Felix Schütz satt 4–0 i den andra perioden.

Tysklands första insläppta mål i VM kom först efter 106 minuter då Modostjärnan Ladislav Nagy satte 1–4 med en kvart kvar av matchen.

Slovakien kom nära

Det blev starten på en våldsam offensiv från Slovakien som kort därefter gjorde 2–4 i powerplay genom Jozef Stumpel.

Tyskland tog timeout men åkte på utvisning efter utvisning, en efter sex man på isen, och värdnationen reducerade ännu en gång genom Pavol Demitras backhandretur med drygt sju minuter kvar.

Nära gruppsegern

Slovakerna plockade ut målvakten och Demitra var bara centimetrar från att styra in kvitteringen men Tyskland höll ut.

Tyskland behöver nu bara en seger mot Slovenien på tisdag för att knipa gruppsegern – före lag som Ryssland och Slovakien.