Dramatiskt när Färjestad vann

Publicerad 2014-08-23

Gulas matchhjälte i sudden

Färjestad tog en viktig poäng i CHL när man vann mot Zürich på lördagskvällen.

36 sekunder in i förlängningen vräkte sig Milan Gulas fram på en sargretur – och blev matchhjälte.

Färjestad fick en tung start i CHL-premiären i torsdags.

4-1 till Vienna Capitals skrevs slutresultatet till – i kväll mot Zürich kom den viktiga revanschen.

Hillding inledde målskyttet

Drygt fem minuter in i matchen fick Färjestads sitt första powerplay och i samband med det satte Joakim Hillding 1-0. En bit in i andra kvitterade Zürichs Chris Baltisberger, innan Joakim Rohdin gav Färjestad ledningen till 2-1 i början av tredje perioden.

Matchen stod och vägde flera gånger och Färjestad-målvakten Justin Pogge stod för flera kvalificerade räddningar.

Gulas matchhjälte

Pogge fick tillslut vika ned sig – återigen för Zürichs Chris Baltisberger. Han kvitterade när exakt tio minuter av matchen återstod och efter dramatiska slutminuter, med två bra chanser för Färjestad, gick matchen till slut till förlängning.

Men för de som hade väntat sig svettiga och spännande sudden-minuter blev tillställningen kort. Redan 36 sekunder in i förlängningen stänkte Milan Gulas dit 3-2 på en sargretur från Daniel Gunnarsson – och slaget var vunnet.

Nästa CHL-möte för Färjestad blir den 4 september, då i ett returmöte mot Zürich. Vienna Capitals vann även sin andra match i gruppen när de besegrade norska Vålerenga med 2–1 på hemmaplan.