Alfredsson: ”Som en Mighty Ducks-film”

Publicerad:
Daniel och Henric Alfredsson är till vardags tränare för Daniels son Loui i Ottawa Sting.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Daniel och Henric Alfredsson är till vardags tränare för Daniels son Loui i Ottawa Sting.

HOCKEY

Juniorkronornas tänkta paniklösning med två bröder Alfredsson fick inte okej från Internationella ishockeyförbundet.

Men Daniel och Henric hann vänja sig vid en oväntad jul.

– Det var spännande i några dagar, det var som en Mighty Ducks-film, säger Henric Alfredsson till Ottawa Sun.

I dag kom beskedet att den svenska JVM-truppen kommer coachas av Joel Rönnmark med Anders Eriksén som assisterande efter coronakaoset i ledarstaben.

Förbundet berättade att man testat med Daniel Alfredsson, brorsan Henric och Andreas ”Pastorn” Karlsson och fått positiva svar där – bara för att få nej av lokala smittskyddet och Internationella hockeyförbundets bas René Fasel.

Daniel och Henric Alfredsson är till vardags tränare för Daniels son Loui i Ottawa Sting och blev lika delar överraskade och glada av förfrågan, berättar Henric för Ottawa Sun.

”Trodde det var klart”

– Vi trodde det var klart, sen vet jag inte vad som hände bakom kulisserna. Allt jag vet var att Daniel fick frågan och att han föreslog att jag också skulle vara med, säger han.

De började omgående ringa hem till Sverige för att samla scoutrapporter om spelarna som de inte följt alls till vardags.

– Det var spännande dagar. Det var lite som en Mighty Ducks-film. ”Vem ringer vi nu? Vi behöver en målvakt? Vad gör vi nu? Vi ringer den här killen och ser vad han säger”, skämtar Henric.

Nu erkänner han att han sörjer den missade möjligheten.

– Det skulle ha varit otroligt. En sådan historia som du berättar för dina barnbarn, att en vecka innan JVM så får du ett samtal om att coacha svenska laget.

– Min dotter var inte glad när jag sa att jag skulle bli borta under jul och nyår men när hon blir större hade jag kunnat berätta att det här var en sådan grej där man inte kan säga nej, säger Henric Alfredsson.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!