Ketchuppeffekt för Weinhandl

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-11-13

Gjorde fyra poäng i kvällens match

Mattias Weinhandl har hittat målet igen. I 4-2-segern mot Vitiaz Tjechov gjorde han två mål, och utöver det två assist.

Mattias Weinhandl.

Mål i debuten och en passningspoäng i den efterföljande matchen, men sedan tog det stopp. Då KHL för över en vecka sedan tog uppehåll för Karjala Cup hade Mattias Weinhandl gått mållös från isen sex matcher i rad.

I onsdags återupptog Dynamo Moskva seriespelet. För motståndet stod det ökända bottenlaget Vitiaz Tjechov som flera gånger under säsongen skrämt betydligt bättre lag med sin snudd på brutala spelstil.

Men Weinhandl visade ingen respekt för Vitiaz råskinn. Svensken hade ett finger med i Dynamos alla fyra mål och gjorde på egen hand det matchavgörande 3-2-målet. Han har nu gjort 7 poäng (4+3) på 8 matcher.

Med ett rappt handledsskott kunde Tony Mårtensson sätta dit sitt tredje mål för säsongen då Ak Bars Kazan tog emot Torpedo Nizjnij Novgorod. Efter en stark sista period seglande Kazan ifrån och vann följaktligen med 6-3. Gästernas bästa spelare fanns i Pavel Brendl som stod för två mål.

Jonathan Hedströms nya klubb CSKA Moskva tog en viktig trepoängare i mötet med Metallurg Novokuznetsk. Segern satt långt inne då Sergej Rozin gjorde matchens enda mål med mindre än fem minuter kvar att spela. Både Mika Hannula och Mikael Wahlberg fick lite speltid.