Publicerad 2016-12-27

JVM:s första skräll är här.

Finland förlorade mot Tjeckien.

Michael Spacek avgjorde matchen – med 1,18 kvar att spela.

Regerande JVM-mästaren Finland tvingas nu klara sig utan fjolårets stjärnstomme med spelare som Sebastian Aho, Jesse Puljujärvi, Mikko Rantanen och Patrik Laine.

I underläge direkt

Och ”juniorlejonen” fick sämsta tänkbara start på turneringen.

Daniel Krenzelok satte 1–0 till Tjeckien tidigt i den första perioden och efter Joona Luotos kvitteringsmål fyra minuter senare hade Finland svårt att få till några längre anfall.

”Är för klena”

Matchen såg ut att gå till förläningen, men då – med bara 1,18 kvar att spela – klev Winnipeg Jets-ägde forwarden Michael Spacek, 19, fram och avgjorde.

– Finland är alldeles för tama och klena. Tjeckien vinner rättvist och Finland har lite att fundera på om de ska räcka till i den här turneringen, säger Harald Lückner i C More.

Tidigare under måndagen klev Sverige in i turneringen och slog Danmark med 6–1.

Efter Finlands förlust har nu Sverige ett litet övertag i grupp A.

I morgon, onsdag, ställs ”Juniorkronorna” mot Schweiz (nedsläpp 23.00) och på torsdag möter man Finland (23.30).