Åtta raka – då åkte Tre Kronor på storförlust

Publicerad 2011-04-15

Tre Kronor hade åtta raka segrar under året. Men den sviten stoppade Slovakien brutalt.

Och för Anders Nilsson blev det en mardrömsdebut mellan stolparna med fem insläppta mål.

Förberedelserna inför VM i Slovakien fortsätter för det svenska landslaget. I onsdags blev det seger med 2-5 mot värdnationen Slovakien på bortais. I eftermiddags möttes de igen – även denna gång i staden Kosice – men med en annan utgång.

Nu fick hemmalaget med råge revansch för onsdagens förlust när de vann med hela 5-1. Samtidigt stoppade de Tre Kronors svit på åtta raka segrar under 2011.

Magnifik passning

För målvakten Anders Nilsson hade det kunnat bli en roligare landslagsdebut.

När backen Ivan Baranka efter 10.58 i den första perioden stänkte in ett slagskott från blå var det redan andra gången som Anders Nilsson fick kapitulera.

För redan efter 3.56 hade Josef Stumpel gett Slovakien ledningen i power play efter en magnifik passning från Miroslav Satan.

Så där fortsatte det även under inledningen på andra perioden och under åtta minuter kunde i tur och ordning Richard Panik, Vladimir Dravecky och Jurai Mikus näta.

Några dagar ledigt

Strax därefter fick Jesper Fasth göra Tre Kronors tröstmål och därmed spika slutresultatet till 5-1.

Nu får spelarna några dagar ledigt innan de återsamlas i Malmö på tisdag, där de även spelar match mot Ryssland på torsdag. Den matchen ingår i turneringen Czech Hockey Games.

Hur truppen till den samlingen ser ut är ännu inte bestämt.